Νέα (5)

Εξ' αποστάσεως συναπτόμενες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και δικαίωμα υπαναχώρησης:
Καταχρηστικός ο όρος περί απώλειας του δικαιώματος της υπαναχώρησης σε περίπτωση ενεργοποίησης του καταναλωτή στο δίκτυο της εταιρείας.
 
Αποδεκτή έγινε έγγραφη σύσταση του Συνηγόρου του Καταναλωτή προς εταιρεία παροχής υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. H εν λόγω περίπτωση αφορούσε εξ' αποστάσεως συναπτόμενες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και δικαίωμα της εντός δεκατετραημέρου υπαναχώρησης. Ο όρος ( Γ.Ο.Σ.) περί απώλειας του δικαιώματος της υπαναχώρησης σε περίπτωση ενεργοποίησης του/-ης καταναλωτή/-τριας στο δίκτυο της εταιρείας, ακόμα και αν αυτός/-η έχει ρητά συγκατατεθεί στην ενεργοποίηση της υπηρεσίας πριν την πάροδο του δεκατετραημέρου είναι καταχρηστικός (άρθρα 3ε, 3ιβ περ.(α) ν.2251/1994, Αθέμιτη Εμπορική Πρακτική). 
H άσκηση του δικαιώματος της αζήμιας και αναίτιας εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών υπαναχώρησης του άρθρου 3ε του ν. 2251/1994 είναι ανεξάρτητη από την άσκηση τουλάχιστον μέχρι τρεις (3) ημέρες πριν την ημερομηνία αποδεσμοποίησης του τοπικού βρόχου ή κατασκευής νέου βρόχου του δικαιώματος ακύρωσης αίτησης φορητότητας του άρθρου 7 παρ. 11 περ. α.(i) του Κανονισμού Φορητότητας. Τα δύο αυτά δικαιώματα θεμελιώνονται σε δύο διαφορετικές νομικές βάσεις (ν. 2251/1994 και Κανονισμός Φορητότητας αντίστοιχα). 
 
Πηγή: www.legalnews24.gr

Νομοθετικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των δικαστών, αλλά και της διοικητικής δικαιοσύνης γενικότερα (τροποποιήσεις στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών), προτείνει με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών. 

Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις που προτείνουν οι διοικητικοί δικαστές αφορούν, μεταξύ άλλων, την αλλαγή του αριθμού των δικασίμων και των υποθέσεων που πρέπει να προσδιορίζονται σε κάθε δικάσιμο, την αλλαγή του καθεστώς μεταθέσεων των δικαστικών, τη μη μείωση των αποδοχών των δικαστών όταν υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων, τη μη περικοπή των ημερών της θερινής άδειας όταν υπάρχει κίνδυνος ουσιώδους καθυστέρησης στην έκδοση απόφασης ή βουλεύματος και την επαναφορά της προϊσχύουσας ρύθμισης περί εννεάμηνης γονικής άδειας ανατροφής τέκνου σε δικαστικούς λειτουργούς.

Πηγή: http://newpost.gr/

Την έγκριση της τρόικας εντός της μέρας περιμένει ο Στουρνάρας για να καταθέσει αύριο Τετάρτη το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) στη Βουλή.

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρέσχε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, η ψήφιση του νομοσχεδίου πρέπει να προχωρήσει πριν την ψήφιση του Προϋπολογισμού στις 7 Δεκεμβρίου.

Η κατεπείγουσα κατάθεση στη Βουλή φέρνει ως αποτέλεσμα να μην παρουσιαστεί το νομοσχέδιο στους βουλευτές της δικομματικής, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείονται μικροδιορθώσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, χωρίς πάντως να ανατρέπεται η φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

Το μόνο βέβαιο είναι πως στο τελικό σχέδιο νόμου του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων δεν θα αίρονται οι αδικίες που προκαλούνται εξαιτίας του γεγονότος ότι οι αντικειμενικές αξίες βρίσκονται σε εξωπραγματικά επίπεδα σε σχέση με τις εμπορικές αξίες.

Ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος χθες, σε συνέντευξή του, στο φόρο ακινήτων, τόνισε ότι η Ελλάδα ήταν η τελευταία χώρα στον ΟΟΣΑ στην επιβάρυνση των ακινήτων και τώρα βρίσκεται στη μέση. Ο ίδιος υποστήριξε πως ο φόρος ακινήτων είναι ο δικαιότερος φόρος και ιδιαίτερα σε μια χώρα που έχει πολύ μεγάλη φοροδιαφυγή και πολλά έσοδα από τη φοροδιαφυγή επενδύονται σε ακίνητα.

Στο ύψος των 988,4 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους το σύνολο των ακάλυπτων επιταγών, έναντι 797 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2010, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εταιρεία Τειρεσίας ΑΕ. Σε τεμάχια οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο του έτους σε 95.692, σε σύγκριση με 85.969 το πρώτο εξάμηνο του 2010. Ειδικότερα, τον Ιούνιο του 2011οι ακάλυπτες επιταγές σε τεμάχια ανήλθαν σε 15.679 και σε αξία σε 168,1 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 3,12% και 1,96% αντίστοιχα σε σχέση με τον περασμένο μήνα του ιδίου έτους. Σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα του 2010 οι ακάλυπτες επιταγές παρουσίασαν μείωση 11,06% σε τεμάχια και αύξηση 7,75% σε αξία.

Αναφορικά με τις απλήρωτες συναλλαγματικές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ, στο πρώτο εξάμηνο του 2011 ανήλθαν σε τεμάχια σε 74.883 και σε αξία σε 115,7 εκατ. ευρώ. Τον Ιούνιο του 2011 οι απλήρωτες συναλλαγματικές σε τεμάχια έφθασαν τις 11.881 και σε αξία σε 15,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 7,32% και μείωση 16,80% αντίστοιχα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του ιδίου έτους. Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι απλήρωτες συναλλαγματικές τον Ιούνιο του 2011 σε τεμάχια παρουσίασαν αύξηση 1,26% και σε αξία μείωση 14,95%.  

πηγή: ΑΜΕ-ΜΠΕ

Την διαγραφή 205.00 ευρώ επί συνολικού ποσού οφειλών προς τράπεζες 255.000 ευρώ και την ένταξη του δανειολήπτη στις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου, αποφάσισε μόλις πριν από λίγες ημέρες το Ειρηνοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθ. 15/Φ1/2011 απόφαση.

Στοιχεία επικοινωνίας

  Ερμού 1, 4ος όροφος, Θεσσαλονίκη, 
  2310 231807
  
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Που βρισκόμαστε

Newsletter

© 2013 NomikesPraxeis.gr All Rights Reserved.

Website designed by Digiart.gr